Column #1 Weekblad voor Salland

13 november 2018 - Algemeen

Beste Sallanders,
Poeha? Houden we niet van. Borstkloppers? Zijn we niet. Maar een tikkie trotser… dát zou wel mogen toch? Salland scoort landelijk gezien niet zo fantastisch. Toeristen weten ons amper te vinden (Twente toch?), typische streekproducten zijn er wel maar och… En als we een goed idee hebben dan vinden we dat we daar eerst zélf mee aan de slag moeten (KWW: Kiek’n Wat’t Wordt).

Sinds afgelopen zomer ben ik kartrekker van Doorpakken Salland. Een initiatief dat we hebben afgekeken van de Achterhoekers (Pak An). Met dat afkijken is weinig mis, want die superboeren gaan als een speer. Het idee van de Achterhoek, en dus van ons, is: de regio maatschappelijk, sociaal, economisch verbeteren. Doorpakken Salland ondersteunt goede ideeën om de leefbaarheid in Salland te vergroten. En daarmee onze trots, enthousiasme, groei. De spin-off voor de regio volgt vanzelf: mensen willen hier dan graag wonen, werken, winkelen, sporten, op vakantie, enzovoorts. Zo vertrekken alle jongeren niet naar de stad, en blijven onze kinderen hier straks ook wonen.

Nu denkt u misschien: ja, maar er zijn al zoveel mooie initiatieven. Klopt. Het verschil is dat wij (en daar komt’ie) dóórpakken. We zoeken de juiste mensen om u heen, die uw idee vleugels kunnen geven. Of uw plan samen met u tot uitvoering kunnen brengen. Soms is daar geld voor nodig. Hebben we ook. Niet heel veel maar dat hoeft ook niet, want wie het kan, betaalt de lening terug. Zo kan de ander ook weer opstarten, begrijpt u wel?

Er zijn al een aantal prachtige ideeën ingediend. Een greep: hoe zorgen we voor het langdurig bestaan van het Orkest over de IJssel dat hippe popmuziek speelt, het Balkje (de kroket van balkenbrij), de leegstand van het Raalter centrum, het sneller lenen van een kopje suiker in de buurt. U gaat er over horen. En lezen. Want voortaan houd ik u een beetje op de hoogte via de krant. Of eigenlijk… Op de hoogte? Liever nog deel ik die trots met u, door te vertellen wat voor geweldige initiatieven er al zijn. Wat voor gave plannen mensen hebben. En wat we daar als regio mee kunnen. Ik hoop dat u daar dan enthousiast van wordt. Als u nu zelf een leuk idee heeft, wat ten goede komt van Salland, wacht dan niet. Kom vandaag nog in actie en dien dat idee in. Doorpakken.

 

Barbara Jansen, kartrekker Doorpakken Salland (info@doorpakkensalland.nl)

Column #1 Weekblad voor Salland

Contact

Vrijblijvend een gesprek of graag wat meer weten? Neem gerust contact met ons op. Of laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op!

Leader - EU
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland