Doorpakken met bewegen voor ouderen

Op donderdagavond 21 september, de dag van de Dementie, organiseert Stichting Doorpakken Salland in het Holstohus in Olst een inspirerende presentatie met Joël Kruisselbrink. Voor zorgprofessionals en -vrijwilligers in de regio laat hij zien hoe je ouderen met behulp van eenvoudige spellen kunt activeren en mobiliseren.

“Ouderen moeten meer bewegen om fit te blijven. Ouderen die niet bewegen raken verveeld en vereenzamen. En dementie krijgt meer kans en wordt steeds erger als je alleen maar zit of ligt. De hersenen moeten geactiveerd worden. Bovendien neemt je levensplezier toe op het moment dat je dingen onderneemt. De kracht van spelen is daarbij groot.” Aldus bewegingsagoog Joël.

Joël is bekend door zijn missie om ouderen te activeren tot spelenderwijs bewegen zonder investering in bijzonder materiaal of apparaten. Met als motto “Bewegen is leven” zet hij oudere bewoners van onder meer zorginstellingen aan tot het doen van spelletjes. Daarbij zijn de activiteiten zo gekozen dat en passant verschillende spiergroepen worden aangesproken. En niet onbelangrijk voor de zorgmedewerkers: hij gebruikt daarbij simpele, alledaagse materialen. Met als gevolg dat de senioren door het enorme plezier opleven en hun zorgen en pijn even naar de achtergrond verdwijnen.

Belangstellenden die werkzaam zijn in de zorg kunnen de bijeenkomst kosteloos bijwonen. Er is echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor nadere informatie bel je met Ton Keesom via 06 28679408.

_____________________________

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Stichting Doorpakken Salland kun je contact opnemen met Joop van den Enk, Voorzitter en kartrekker, bereikbaar via tel.: 06-53718324 of per mail joopvandenenk@gmail.com  

Doorpakken Salland

Wij houden van Doorpakken en vooral van Salland. Heb jij ‘iets’ waarmee je onze prachtige regio nog mooier maakt? Deel het met ons. Dan kijken we of we jouw idee, plan, product, dienst, of wat dan ook, een boost kunnen geven.


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Heb jij een tof idee?

Bij Doorpakken Salland is van alles mogelijk. Kom gerust met ons in contact. Als het nou gaat om een tof idee, sponsoren of aanmelden als coach. Wij horen graag van je!

Kom in contact

Doorpakken Salland | Ontwikkeling en realisatie door Effectief