Organisatie

Jij leeft in een prachtige regio. Eieren koop je hier nog bij de boer, veel straten zijn groen, er zijn geen files en als we iets vieren dan doen we dat echt goed. Er zijn bedrijven die we unieke pareltjes kunnen noemen. Er is voor eenieder scholing op steenworp afstand. Uit ons dialect klinkt iets gemoedelijks en op straat begroeten we elkaar. Salland is bos-, waterrijk en de natuur lonkt. Zullen we ervoor zorgen dat de generatie na ons dat ook kan zeggen? 

Ed den Besten (voorheen directievoorzitter Rabobank Salland nu voorzitter MKB Deventer), Joop van den Enk eigenaar Boei10 en Gé Satink (directeur KroeseWevers) sloegen de handen ineen en richtten in 2018 Stichting Doorpakken Salland op. Zij vormden het eerste bestuur. Barbara Jansen werd gekozen als kartrekker. Samen met een toewijzingscommissie (die meedenkt en de financiële toewijzing beoordeelt) is Doorpakken Salland compleet.

Wij jagen goede ideeën aan, die de regio ‘mooier’ maken. Mooier, aantrekkelijker, economisch interessanter, duurzamer, slimmer, gelukkiger… Een idee blijft altijd van jou. Wij ondersteunen je met advies én de inzet van ons netwerk zodat er een vliegwiel ontstaat. Het aanhaken van mensen levert vrijwel altijd meer op dan ‘plat’ geld. En een goed idee verdient vleugels!

We helpen met PR en eventueel met een klein geldbedrag. Dat mag je later terugbetalen zodat we ook anderen kunnen helpen. Uiteindelijk willen we dat  ieder initiatief de welvaart en het welzijn in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer vergroot.  Zo zorgen we er samen voor dat deze regio aantrekkelijk blijft én rijk aan perspectief voor alle inwoners en mensen die hier werken of (vrije) tijd doorbrengen.

Het bestuur:

De bestuurders en adviseurs van de stichting ontvangen geen financiële beloning voor de door hen verrichte werkzaamheden.

Sallandse Vlag.nl

Project sept 2021, De SallandseVlag

Via een wedstrijd konden alle Sallanders een ontwerp indienen voor een Sallandse vlag. We ontvingen 131 ontwerpen! We vroegen Salland Marketing om met ons mee te denken. Rik Smienk sloot aan. Samen met Barbara Jansen en André Duteweert werkten zij samen met een jury 8 personen) en riepen zij Salland op om te stemmen.

Jury en organisatie Sallandse vlag 2021

Heb jij al een idee?


Als jij iets gaafs (het kan complex maar ook heel simpel zijn) hebt dat goed is voor Salland, dan halen wij alles uit de kast om jouw idee, plan of product tot een succes te maken!


Klik hier en lever je idee aan