Column December Weekblad voor Salland

Wie zijn de echte omdenkers in deze economie? Corona drijft veel ondernemers tot het uiterste. Gelukkig ontstaan er ook lumineuze ideeën. In Italië bijvoorbeeld, kreeg de 3D-printer van het bedrijf Isinnova ineens een heroïsche rol. Door de druk op de intensive care, kwamen ziekenhuizen kleppen voor beademingsmachines tekort. De standaard leverancier kon niet leveren. De Italiaan tekende zelf het ontwerp en kort daarna rolden de onderdelen uit zijn 3D-printer. Dichterbij huis zijn ook inspirerende voorbeelden. Van aardappel-drive-through in Rotterdam tot anti-Corona-deurkruk door het Hollandse Parts on Demand. En het verhaal van de beademingsapparatuur van FHTP Perslucht. De compressor-experts bouwden in 1 zaterdag een bestaand medisch apparaat (handbeademingsballon) om tot een geautomatiseerd systeem. Met simpele onderdelen, gekocht bij de bouwmarkt. Prachtig! Kortom: lange vergaderingen zijn passé. Samen vol energie iets uitdenken en daadwerkelijk produceren; dat is wat telt in dit tijdperk.

Bij Doorpakken komen ook boeiende initiatieven binnen. Een online (en live) sportwedstrijd-platform; zo kun je thuis je sportfavorieten volgen. Thee van geplukte bermbloemen, voor rust. Een wandelroute vol verhalen, voor ouderen door het Raalter centrum… Natuurlijk horen we ook noodkreten. Hartbrekend. Helaas zijn wij er niet om iemand te redden. Maar wél om je verder te helpen. Zit je dus in nood, zorg dat je kunt omdenken. Schrijf dat idee op en dien dát bij ons in.  Sta op en creëer kansen! Dan kunnen wij helpen.

Barbara Jansen, kartrekker Doorpakken Salland

Doorpakken Salland

Wij houden van Doorpakken en vooral van Salland. Heb jij ‘iets’ waarmee je onze prachtige regio nog mooier maakt? Deel het met ons. Dan kijken we of we jouw idee, plan, product, dienst, of wat dan ook, een boost kunnen geven.


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Heb jij een tof idee?

Bij Doorpakken Salland is van alles mogelijk. Kom gerust met ons in contact. Als het nou gaat om een tof idee, sponsoren of aanmelden als coach. Wij horen graag van je!

Kom in contact

Doorpakken Salland | Ontwikkeling en realisatie door Effectief