Lancering 7 nieuwe Slinger van Salland fietsroutes

Fiets op Paaszaterdag alle fietsslingers tijdens de Salland Slinger dag

Salland heeft zoveel moois te bieden. Reden voor Salland Marketing om – samen met de Sallandse toeristisch recreatieve ondernemers – de Salland Slinger dag te organiseren! Als aftrap van het toeristisch seizoen kunnen toeristen en Sallanders op Paaszaterdag 16 april a.s. één of meer van de 7 nieuwe Slingerroutes fietsen en onderweg genieten van leuke acties.

Salland Slinger dag, 16 april

Salland presenteert 7 nieuwe fietsroutes. Onder de naam ‘Slinger van Salland’ worden ze officieel gelanceerd op Paaszaterdag en zijn vanaf die dag te fietsen. De toerist en de Sallander ontdekken al fietsend alle mooie Slinger verhalen en bijzondere plekken in Salland!

Zo kun je genieten van de mythe van de Heks van Lettele, van het verhaal achter de luiken in Heino, van het Germaans Verleden Heeten, van het geheim van de IJssel in oorlog en vrede, van het verdwenen landschap van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, van de Boerenkracht van Luttenberg-Heeten-Raalte en van de pure smaken van Hellendoorn e.o..

Op zaterdag 16 april voegen onze gastvrije ondernemers bijzondere arrangementen aan de route toe, waardoor je onderweg ook heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje en zelfs lekker kunt blijven slapen.

Nieuwe fietsflyers

Er is van elke fietsslinger een routeflyer gemaakt. Met daarin uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en  tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.slingervansalland.nl. Op de website staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen. De flyers zijn verkrijgbaar op de diverse startpunten en de tourist info’s in de regio.

De Sallandse Vlag uit op 16 april

Zoals jullie allemaal hebben gehoord, is er nu ook een eigen Sallandse Vlag. Wil jij ook uitdragen dat je trots bent op Salland en wil je ook de vlag uithangen? We roepen iedereen op om een vlag te bestellen en hem te laten wapperen tijdens de Salland Slinger dag op 16 april.

Alle informatie over de Sallandse vlag vind je op: www.sallandsevlag.nl

Leader

Het project De Slinger van Salland met haar fietsslingers is mogelijk gemaakt met een bijdrage van leader; Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

Over MarketingOost

Salland Marketing is onderdeel van MarketingOost. MarketingOost helpt overheden en ondernemers in Overijssel om de vrijetijdseconomie verder te ontwikkelen, zodat Overijssel een fraaie bestemming blijft voor bezoekers uit binnen- en buitenland, een heerlijk leefgebied voor bewoners, en een kansrijk marktgebied voor bedrijven. We werken elke dag met passie aan de ontwikkeling en branding van iedere regio, elk met zijn eigen unieke verhaal. We verzamelen SMART data die relevante inzichten verschaffen, we adviseren overheden bij de ontwikkeling van gebiedsvisies, we stimuleren ondernemers in het ontwikkelen van aanbod dat aansluit bij de wensen van bezoekers én bewoners, en brengen dat aanbod bij verschillende doelgroepen onder de aandacht op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zo blijft Overijssel een aantrekkelijke provincie voor iedereen.

—————————————————————————————————————-

Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Hendriks, gebiedsadviseur van Salland Marketing.

Mail: ihendriks@marketingoost.nl  

Telnr: 06 – 20008135.

Doorpakken Salland

Wij houden van Doorpakken en vooral van Salland. Heb jij ‘iets’ waarmee je onze prachtige regio nog mooier maakt? Deel het met ons. Dan kijken we of we jouw idee, plan, product, dienst, of wat dan ook, een boost kunnen geven.


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Heb jij een tof idee?

Bij Doorpakken Salland is van alles mogelijk. Kom gerust met ons in contact. Als het nou gaat om een tof idee, sponsoren of aanmelden als coach. Wij horen graag van je!

Kom in contact

Doorpakken Salland | Ontwikkeling en realisatie door Effectief