Maakt Corona Salland (on)gelukkiger?

Het liefst strooien we met geluksstofjes in het rond. Iedereen gelukkig! Wat een prachtig idee! We kregen ‘m overigens op kleine schaal binnen, bijv het project Klein Geluk waarbij eenzame mensen iets voor een ander maken.

Elkaar complimenten geven
En elkaars mooie kanten benoemen: het maakt ons wel degelijk gelukkig. Start er direct mee! (Kijk om je heen, wie staat er naast je: deel je compliment meteen uit.) Het mooie van dit tijdperk is dat we uit onze ‘sleur’ getrokken zijn. Het dagelijks ritme is (bam!) veranderd voor velen. Dat geeft toch ruimte om even achterover te gaan leunen, na te denken en naar de mooie eigenschappen van je partner, compagnon, collega, buurvrouw) te kijken. Doen. Worden we gelukkig van!

De crisis heeft helaas een negatieve invloed op ons geluksgevoel
Dat blijkt uit een studie van de Erasmus Happiness Economics Research Organization, het geluksinstituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hoe dat in Salland zit weten we niet maar… we denken dat Rotterdam en Raalte redelijk gelijk opgaan helaas.

Zijn we door corona ongelukkiger geworden?
Geluksonderzoeker Indy Wijngaards zegt op NU.nl: “Vóór de uitbraak van het coronavirus gaven respondenten zichzelf gemiddeld een 7,5 als het ging om geluk. Nu is dat nog een 6,3. Het gemiddelde geluk is op een schaal van 0 tot 10 dus meer dan 1 punt afgenomen.”

Het lijkt erop dat het ‘bereiden van geluksstofjes’ een recept/uitvinding is, die nog even op zich laat wachten. Weet jij wel hoe? Dien je idee dan bij ons in.

Doorpakken Salland

Wij houden van Doorpakken en vooral van Salland. Heb jij ‘iets’ waarmee je onze prachtige regio nog mooier maakt? Deel het met ons. Dan kijken we of we jouw idee, plan, product, dienst, of wat dan ook, een boost kunnen geven.


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Heb jij een tof idee?

Bij Doorpakken Salland is van alles mogelijk. Kom gerust met ons in contact. Als het nou gaat om een tof idee, sponsoren of aanmelden als coach. Wij horen graag van je!

Kom in contact

Doorpakken Salland | Ontwikkeling en realisatie door Effectief