Wedstrijd Sallandse Vlag

Doe mee en ontwerp dé vlag voor Salland

Meerdere Sallanders (waaronder Dhr. Herman Koerhuis uit Raalte, die liever niet op de voorgrond wil komen, echt Sallands dus) hebben zich gemeld met het idee dat er toch eens een vlag moet komen. Een Sallandse vlag, zodat we samen zichtbaar verbonden zijn. Lauk Bouhuijzen schreef er al eens over in de krant.

Met het einde van Corona in zicht en met het enthousiasme van Burgervader Martijn Dadema, schrijven wij daarom een ontwerpwedstrijd uit. Dat doen we samen met regio-expert Salland Marketing.

Iedere Sallander roepen we op om een ontwerp te maken. Jullie kennen de regio immers het beste. Het mag digitaal of op papier of geknutseld of…. Als je ‘m maar inlevert voor 23 juli as! Een onafhankelijke commissie kiest de winnaar. De vlag wordt niet van ons maar VAN en VOOR Salland!

Lees er alles over op www.sallandsevlag.nl

Update: Het Waterschap dat voor Salland zorgt heet Drents Overijsselse Delta. Zij worden partner in dit project!! Daar zijn wij waanzinnig trots op!

Uit onze zoektocht bleek al, dat er een vlag was, die ons bij hen aan tafel bracht. Wat bleek? Door verschillende fusies en de loop der tijd, gebruiken zij de vlag niet meer. Hij hangt ook nergens meer. Eigenlijk was het niet eens echt hun vlag lijkt het; het was een vlag waar ‘enkel’ hun wapen op staat. Dit wapen stamt uit 1300, toen er nog ‘wapens’ toegekend werden aan (dergelijke) organisaties. Kijk hier maar eens naar al hun wapens:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wapens_van_voormalige_Nederlandse_waterschappen#Overijssel

Toen Salland rond 1300 namelijk nog uit moerassig gebied bestond, is het Waterschap Salland opgericht. Samen, ongetwijfeld, met heel veel betrokkenen, zorgde het Waterschap ervoor dat de moerassige grond, vruchtbare en bewoonbare grond werd. Als ‘grondlegger’ van onze Sallandse bodem, en met een grote rol van betekenis nú in de klimaatverandering in onze regio, zijn wij ontzettend TROTS dat zij nu als partner meedoen.

Doorpakken Salland

Wij houden van Doorpakken en vooral van Salland. Heb jij ‘iets’ waarmee je onze prachtige regio nog mooier maakt? Deel het met ons. Dan kijken we of we jouw idee, plan, product, dienst, of wat dan ook, een boost kunnen geven.


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Heb jij een tof idee?

Bij Doorpakken Salland is van alles mogelijk. Kom gerust met ons in contact. Als het nou gaat om een tof idee, sponsoren of aanmelden als coach. Wij horen graag van je!

Kom in contact

Doorpakken Salland | Ontwikkeling en realisatie door Effectief