Muziek, uitgevoerd door het semiprofessionele ruim 40 personen tellende Orkest over de IJssel, solisten (professionals en amateurs) uit heel Overijssel, een groot projectkoor en een kinderkoor. Net als het originele plan ook hier weer persoonlijke verhalen van bekende Overijsselaren over elke vorm van vrijheid. Verhalen verteld door mensen met verschillende geloofsovertuigingen, seksuele geaardheid, de jeugd, veteranen enz. Naast bekende muziek, van ballads tot stevige rockmuziek en van film- tot musicalmuziek, zullen ook enkele eigen composities van Hans Groen gespeeld worden, speciaal gecomponeerd voor het vieren van vrijheid. Het orkest en de koren zullen (coronaproof!) opgenomen worden in en buiten bij het Hoftheater in Raalte. De verhalen zullen elders in heel Overijssel worden opgenomen. Daarna zal alles tot (een) ongeveer anderhalf uur indrukwekkend geheel gemonteerd worden.

Doel

  • Blijvende aandacht vestigen op het belang en de waarde van vrijheid in elke vorm.
  • Bewustwording van jongeren vergroten, o.a. door het uitschrijven van een fotowedstrijd, dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is “Fotografeer je eigen ultieme vrijheid”.
  • Mensen met elkaar verbinden vanuit het thema “vrijheid” in elke vorm.
  • Vooruitkijken naar de periode na corona. Doelgroep Iedereen van jong tot oud in Overijssel, die zich verbonden voelt met het thema “vrijheid” in elke vorm. Tijdsplanning Het uitzendmoment op RTV Oost is afhankelijk van de corona ontwikkeling. Uitgaande van de televisie uitzending begin oktober zullen de opnames in augustus en september 2021 plaatsvinden.


    RTV Oost zendt uit. Het Hoftheater haakt aan…. Nu heeft Hans Groen enkel nog wat financiële hulp nodig. Hij is er bijna (nog zo’n 5.000,- te gaan van de 60.000,-) en daarvoor zoekt hij sponsoren.

    Wil je helpen? Mail ons info@doorpakkensalland.nl of kijk op de facebookpagina van Hans Groen in Raalte!